fredag den 25. juli 2014

Maldiverne - Mas Riha

Dejlig hurtig at lave
Vi var hjemme 17.45, 
og fik serveret maden 18.20
En gang imellem er det rart,
ikke at skulle bruge så meget tid
Overraskende mild i smagen
Man kan næsten ikke 
smage alle krydderierne
God begynder curry
Karakter: 4
Mas Riha

Ingredienser:
½ kg frisk tun, i chunks
2 spsk kokos olie
4 fed hvidløg, presset
2 hele kardemomme kapsler
2½ cm ingefær, skrællet, skåret i strimler
1 tsk karry
1 grøn chili, udkernet, i skiver
1 løg, i skiver
½ tsk fennikel pulver
½ tsk spidskommen pulver
½ tsk gurkemeje
½ tsk peber
4 dl kokosmælk
1 stang kanel
1 tsk salt

Salt tunen let. 
Varm olien over medium varme i 2 minutter.
Tilsæt hvidløg, kardemomme, ingefær og chili.
Sauter ½ minut.
Tilsæt løg.
Sauter i 5 minutter.
Tilsæt fennikel, spidskommen, gurkemeje, karry og peber.
Sauter ½ minut.
Fjern panden fra varmen.
Hæld alt fra panden i en blender.
Blend til en jævn pasta.
Tilsæt vand, hvis nødvendigt.
Put panden tilbage på varmen.
Put pastaen tilbage på panden.
Rør alt kokosmælk undtagen 1 spsk i.
Tilsæt kanel.
Få op og simre.
Skru ned så det lige simrer.
Lad simre i 5 minutter.
Smag til med salt.
Tilsæt forsigtigt fisken.
Lad simre i 5 minutter.

Server med ris.
Hæld den sidste spsk kokosmælk hen over.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar