Dejlig hurtig at lave
Vi var hjemme 17.45,
og fik serveret maden 18.20
En gang imellem er det rart,
ikke at skulle bruge så meget tid
Overraskende mild i smagen
Man kan næsten ikke
smage alle krydderierne
God begynder curry
Vi var hjemme 17.45,
og fik serveret maden 18.20
En gang imellem er det rart,
ikke at skulle bruge så meget tid
Overraskende mild i smagen
Man kan næsten ikke
smage alle krydderierne
God begynder curry
Karakter: 4
Mas Riha
½ kg frisk
tun, i chunks
2 spsk kokos
olie
4 fed hvidløg,
presset
2 hele
kardemomme kapsler
2½ cm ingefær,
skrællet, skåret i strimler
1 tsk karry
1 grøn chili,
udkernet, i skiver
1
løg, i skiver
½
tsk fennikel pulver
½
tsk spidskommen pulver
½
tsk gurkemeje
½
tsk peber
4 dl kokosmælk
1 stang kanel
1 tsk salt
Salt tunen let.
Salt tunen let.
Varm olien over medium varme i 2 minutter.
Tilsæt hvidløg, kardemomme, ingefær og chili.
Sauter ½ minut.
Tilsæt løg.
Sauter i 5 minutter.
Tilsæt fennikel, spidskommen, gurkemeje, karry og peber.
Sauter ½ minut.
Fjern panden fra varmen.
Hæld alt fra panden i en blender.
Blend til en jævn pasta.
Tilsæt vand, hvis nødvendigt.
Put panden tilbage på varmen.
Put pastaen tilbage på panden.
Rør alt kokosmælk undtagen 1 spsk i.
Tilsæt kanel.
Få op og simre.
Skru ned så det lige simrer.
Lad simre i 5 minutter.
Smag til med salt.
Tilsæt forsigtigt fisken.
Lad simre i 5 minutter.
Server med ris.
Hæld den sidste spsk kokosmælk hen over.
Tilsæt hvidløg, kardemomme, ingefær og chili.
Sauter ½ minut.
Tilsæt løg.
Sauter i 5 minutter.
Tilsæt fennikel, spidskommen, gurkemeje, karry og peber.
Sauter ½ minut.
Fjern panden fra varmen.
Hæld alt fra panden i en blender.
Blend til en jævn pasta.
Tilsæt vand, hvis nødvendigt.
Put panden tilbage på varmen.
Put pastaen tilbage på panden.
Rør alt kokosmælk undtagen 1 spsk i.
Tilsæt kanel.
Få op og simre.
Skru ned så det lige simrer.
Lad simre i 5 minutter.
Smag til med salt.
Tilsæt forsigtigt fisken.
Lad simre i 5 minutter.
Server med ris.
Hæld den sidste spsk kokosmælk hen over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar