torsdag den 24. juli 2014

Malaysia - Penang Asam Laksa

De er virkelig glade for rejepasta i Malaysia
Det kan godt blive en smule kvalmt
Den første mundfuld var til en 4,
men jo mere man spiste,
jo mere svært blev det godt nok at få ned
Ananas giver en fin smag
Karakter: 2

Penang Asam Laksa

Ingredienser:
Pasta:
3-4 Bird's Eye chillier
1-2 stilke citrongræs, nederste hvide del, i fine skiver
1 cm frisk gurkemeje, skrællet, i små tern
1 cm galanga, skrællet, i små tern
60 gram rejepasta
½ dl forårsløg, fint hakkede
1 spsk vand

Suppe:
1 spsk olie
½ l vand
½ bundt phak phai
3 tsk tamarindpaste, blandet i 5 spsk vand
1½ tsk sukker
1 spsk lys soya
1 dåse sardiner i tomat

Vermicelli risnudler

Garnish:
1 dl frisk ananas, skåret i strimler
1/3 agurk, skåret i strimler
½ bundt munte
1 forårsløg, i fine skiver

Mos alle ingredienserne til pastaen sammen i en morter.
Det hele skal være findelt og jævnt.

Put olie i en gryde.
Varm op til medium.
Tilsæt pastaen.
Steg i 8 minutter.
Tilsæt vand, phak phai, tamarind, sucker og soya.
Bring i kog.
Smag til med tamarind, sucker og soya.
Tilsæt sardiner.
Lad simre i 15 minutter.

Kog risnudler.

Fordel nudler, og hæld suppe over.

Garner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar