De er virkelig glade for rejepasta i Malaysia
Det kan godt blive en smule kvalmt
Den første mundfuld var til en 4,
men jo mere man spiste,
jo mere svært blev det godt nok at få ned
Ananas giver en fin smag
Det kan godt blive en smule kvalmt
Den første mundfuld var til en 4,
men jo mere man spiste,
jo mere svært blev det godt nok at få ned
Ananas giver en fin smag
Karakter: 2
Penang Asam Laksa
Ingredienser:
Pasta:
3-4
Bird's Eye chillier
1-2
stilke citrongræs, nederste hvide del, i fine skiver
1
cm frisk gurkemeje, skrællet, i små tern
60
gram rejepasta
½
dl forårsløg, fint hakkede
1
spsk vand
Suppe:
1
spsk olie
½
l vand
½
bundt phak phai
3
tsk tamarindpaste, blandet i 5 spsk vand
1½
tsk sukker
1
spsk lys soya
1
dåse sardiner i tomat
Vermicelli
risnudler
Garnish:
1
dl frisk ananas, skåret i strimler
1/3
agurk, skåret i strimler
½
bundt munte
1
forårsløg, i fine skiver
Mos alle ingredienserne
til pastaen sammen i en morter.
Det hele skal være
findelt og jævnt.
Put olie i en gryde.
Varm op til medium.
Tilsæt pastaen.
Steg i 8 minutter.
Tilsæt vand, phak phai,
tamarind, sucker og soya.
Bring i kog.
Smag til med tamarind, sucker
og soya.
Tilsæt sardiner.
Lad simre i 15 minutter.
Kog risnudler.
Fordel nudler, og hæld
suppe over.
Garner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar