lørdag den 12. juli 2014

Makedonien - Tavče Gravče

I bund og grund er dette 
vel bare en lidt mere krydret 
udgave, af baked beans
Det betyder ikke at det er dårligt
Det er en simpel ret,
som går godt sammen med pita og joghurt
Karakter: 3.5
Tavče Gravče
Ingredienser:
2 dl hvide bønner
1 løg, hakket
1 dl soltørrede tomater, halverede
Salt
Peber
2 spsk olie
½ tsk paprika
½ tsk spidskommen
½ spsk rød peber flager
2 fed hvidløg, hakket
½ spsk mynte, hakket
1 lauerbærblad


Lad bønner stå i blød natten over.


Put bønnerne i en stor gryde.
Dæk med vand.
Tilsæt løg og lauerbær.
Kog ved medium varme i 2 timer.
Rør jævnligt, og tilsæt eventuelt mere vand.


Tænd ovnen på 200 grader.


Put olie i en gryde, varm meget op.
Put mynte, hvidløg, paprika, peber flager og spidskommen i olien.
Rør dem rundt til de dufter, ca 1 minut.
Rør krydderierne og olien i bønnerne.
Tilsæt soltørrede tomater.


Put bønnerne i et ildfast fad.
Bag dem i ovnen i 30 minutter.

Server med pita brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar