søndag den 13. juli 2014

Malaysia - Nasi Lemak

Jeg undres over,
hvorfor et land som Malaysia,
bruger tørret fisk,
når de har så let adgang til frisk
Risene er super lækre,
og kan sagtens bruges som tilbehør til andet mad
Man skal ikke være bange for rejepasta
hvis man spiser denne ret
Den smager meget gennemtrængende af fisk
Det kan blive lidt for meget
Karakter: 3.5

Nasi Lemak

Ingredienser:

Ris:
2 dl ris
2 dl kokosmælk
1 cm ingefær, i tynde skiver
1 spsk løg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, i tynde skiver

1 nip sort peber
Salt
2 pandan blade, bundet i en knude
1 spsk tamarindpaste i 1 dl vand
1 dl vand



Sambal Ikan Bilis:
¼ løg, i skiver
2 fed hvidløg, i skiver
2-5 tørrede chillier
3 tsk rejepasta
Salt
2 tsk sukker
1 dl tørrede ansjoser
1 spsk olie

Garnish:
1 æg, hårdkogt, halveret
½ agurk, i tynde skiver
Peanuts, ristede
Papadums

Vask og dræn risene.
Put risene i en gryde.
Tilsæt alle ingredienserne til risene.
Kog i 15 minutter.
Lad trække i 10 min
Vask ansjoserne, og dræn vandet.
Sauter ansjoserne i olien, til de er gyldne.
Skær chilierne i halve, og fjern kernerne.
Vask chilierne.
Kog chilierne kort i vand.
Dræn chilier, og put i en blender, med løg, hvidløg og rejepasta.
Blend til en fin pasta.
Varm olie på en pande, og sauter chilipastaen i 2 minutter.
Tilsæt salt og sukker.
Lad simre, til det fortykker.
Tilsær ansjoser og mix.
Smag til med sukker.


Server på risene, og garner med garnish.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar