Jeg undres over,
hvorfor et land som
Malaysia,
bruger tørret fisk,
når de har så let
adgang til frisk
Risene er super
lækre,
og kan sagtens bruges
som tilbehør til andet mad
Man skal ikke være
bange for rejepasta
hvis man spiser denne
ret
Den smager meget gennemtrængende
af fisk
Det kan blive lidt
for meget
Karakter: 3.5
Nasi
Lemak
Ingredienser:
Ris:
2 dl ris
2 dl kokosmælk
1 cm ingefær, i tynde skiver
1 spsk løg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, i tynde skiver
1 nip sort peber
Salt
2 pandan blade, bundet i en
knude
1 spsk tamarindpaste i 1 dl vand
1 dl vand
Sambal Ikan Bilis:
¼ løg, i skiver
2 fed hvidløg, i skiver
2-5 tørrede chillier
3 tsk rejepasta
Salt
2 tsk sukker
1 dl tørrede ansjoser
1 spsk olie
Garnish:
1 æg, hårdkogt, halveret
½ agurk, i tynde skiver
Peanuts, ristede
Papadums
Vask og dræn risene.
Put risene i en gryde.
Tilsæt alle ingredienserne til
risene.
Kog i 15 minutter.
Lad trække i 10 min
Vask ansjoserne, og dræn vandet.
Sauter ansjoserne i olien, til
de er gyldne.
Skær chilierne i halve, og
fjern kernerne.
Vask chilierne.
Kog chilierne kort i vand.
Dræn chilier, og put i en
blender, med løg, hvidløg og rejepasta.
Blend til en fin pasta.
Varm olie på en pande, og
sauter chilipastaen i 2 minutter.
Tilsæt salt og sukker.
Lad simre, til det fortykker.
Tilsær ansjoser og mix.
Smag til med sukker.
Server på risene, og garner med
garnish.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar