tirsdag den 11. december 2012

Djibouti - Skoudehkaris

En dejlig smagfuld udgave
af klassikeren - langtidskogt kød
De mange krydderier giver god varme
Risene bliver saftige når de 
får lov at koge i tomatsovsen
Dette er Djiboutis nationalret
Den originale er lavet med ris
Man kan også undlade risene, 
og i stedet spise stuvningen 
med noget lækkert madbrød

Karakter: 4

Skoudehkaris




Ingredienser

250 g lam, i tern
1 løg, hakket
1 spsk ghee
½ tsk spidskommen
1-2 nelliker
½ tsk kardemomme
1 nip cayennepeber
1 nip kanel
½ dåse hakkede tomater
2 dl vand
125 g ris
Salt
Pepper

Varm ghee op i en gryde.
Tilsæt krydderier og løg.
Steg til løgene er bløde.
Tilsæt lam, og brun det.
Tilsæt tomat og 1 dl vand.
Læg låg på, og lad simre i 45 min.
Tjek en gang imellem om der mangler væde.

Tilsæt ris og 1 dl vand.
Lad simre i 20 min.
Tjek en gang imellem om der mangler vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar