søndag den 9. november 2014

Mongoliet - Guriltai Shol


Nudlerne.. 
Jeg gik fra at tro på det ville lykkes,
til at lave dejen forkert, og smide den ud,
til at tro lidt på det igen,
til at bande over hvor svær den var 
at rulle ordentligt ud,
til at juble over, at det rent faktisk lykkedes
Er lidt stolt over det lykkedes mig at lave nudler,
og suppen var rigtig lækker
Der må meget gerne være lidt fedt på kødet,
da det så bliver mere mørt under kogningen
Karakter: 4

Guriltai Shol

Ingredienser:
Dej:
3 dl mel
120 ml vand
4 spsk olie

Suppe:
1½ spsk olie
½ løg, hakket
½ gulerod, revet fint
½ gulerod, i små tern
1 kartoffel, i små tern
50 g oksekød, i små tern
2 spsk forårsløg, hakket
1½ tsk salt
1 fed hvidløg
1 tsk tørret basilikum
1 spsk ketchup


Mix mel, og ¾ af vandet.
Ælt til det hænger godt sammen.
Dejen skal være en smule hård, juster med vand og mel.
Form dejen til en pølse.
Del 4 lige store dele.
Put delene under en stor skål eller lignende, mens der arbejdes, så de ikke tørrer ud.
Rul til tyndt ud, dejen må maks være 2 mm tyk.
Pensl dejen med olie.
Fold dejen ind over sig selv, ca 2 cm.
Fold den, til den er foldet helt sammen til en pølse.
Gør dette med alle dej stykkene.
Smør en dampindsats med lidt olie.
Bring vand i kog under dampindsatsen.
Put de fire dejruller i dampindsatsen, når vandet koger.
Lad dampe i 12 minutter.
Fjern damperen fra gryden.
Den skal åbnes, og alt dampen skal viftes væk, så dejen tørrer lidt – vift i ca. 2 minutter.
Lad dejen køle.

Put olie i en gryde.
Steg løg og hvidløg et par minutter.
Tilsæt revet gulerod og steg et par minutter mere.
Tilsæt gulerodstern.
Lad stå 1 minut.
Hæld 2 dl vand i gryden.
Tilsæt salt.
Lad simre i 5 minutter.
Tilsæt kartofler, 3 dl vand, basilikum og ketchup.
Lad koge under låg i 10 minutter.
Skær dejen i tynde skiver.
Kør forsigtigt hænderne gennem skiverne, så de ruller sig ud til lange nudler.
Put kød i suppen.
Lad koge i 5 minutter.
Fordel nudlerne i skåle.
Hæld suppen over.
Drys med forårsløg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar