mandag den 22. juni 2015

Rumænien - Chiftele

Sovsen i sig selv var ikke noget vildt,
men kødbollerne var rigtig fine i smagen
Jeg havde store problemer med at lave farsen
Verdens bedste - efter sigende - stavblender,
og så jeg, er ikke specielt gode venner,
så der kom lidt klumper i bollerne
Var så irriteret da jeg skulle til at forme dem,
så jeg ikke havde tålmodighed til at lave dem små nok,
så skulle nok egentlig have stegt dem lidt længere tid
Det gjorde heldigvis ikke det store,
da de bliver fint færdigtilberedt under kogning

Karakter: 4

Chiftele
Ingredienser:

Kødboller:
250 g hakket oksekød
250 g hakket lam
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk dild, hakket
1 spsk persille, hakket
1 æg, pisket let sammen
1 lille kartoffel
½ gulerod
1 stang selleri
1 skive brød, blødt op i vand
Salt
Peber
Muskat
Mel
Olie

Sovs:
1 forårsløg, revet el. fint hakket
1 fed hvidløg, presset
2 tomater, i små tern
1 spsk tomat pure
1 nip sukker
1 spsk persille, hakket
¼ grøn peber, strimlet
½ rød peber, strimlet
½ mild grøn chili, strimlet
1 dl vand


Kødboller:
Blend kød, løg, hvidløg, dild, persille, kartoffel, seller og gulerod.
Rør vand, brød, æg, muskat, salt og peber i.
Mix grundigt.
Lad hvile 30 minutter.
Form små bolde på størrelse med en valnød.
Rul boldene i mel.
Put olie på en pande, så boldene vil være halvt dækket.
Steg boldene ved medium varme, 1 minut på hver side.
Dryp lidt af.
Sæt til side.

Sovs:
Sauter løgene over medium varme.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Når det koger, tilsættes kødboller.
Lad simre 45 minutter.
Server med kartoffelmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar