fredag den 20. juni 2014

Lithauen - Cepelinai

Denne ret gik helt galt
Det gik simpelthent fra hinanden når det blev kogt
Tænker umiddelbart der manglede
lidt æg eller mel,
det kunne måske være en mulighed
Smagsmæssigt kunne det sagtens være en 4,
men det er lidt svært at bedømme en ret,
der egentlig slet ikke fungerede
Billede blev bare droppet

Cepelinai
Ingredienser:
Dumplings:
600 g kartofler, skrællet og fint revet
150 g stor kartoffel, kogt og presset gennem en si
1 lille løg, revet fint
½ tsk salt
.
Fyld:
250 g hakket svinekød
1 lille løg, fint hakket
½ tsk salt
Peber
½ æg
.
Sovs:
125 g bacon, i tern
1 lille løg, hakket
1 dl creme fraiche
Peber

Mix fyldet i en skål.
Lad hvile i køleskabet.

Dræn de revne kartofler grundigt, ved at vride dem i et klæde.
Mix med den kogte kartoffel, løg og salt.

Bring en stor gryde saltet vand i kog.
Tag ca. 1 dl af kartoffel mixet.
Klap det fladt i håndfladen.
Put 1-2 spsk kød på midten, og fold kartoflen rundt om.
Formen skal være lidt som en amerikansk fodbold.
Gør dette med alt kartoffelmixet, og kødfyldet.

Put en skefuld majsstivelse i vandet.
Put forsigtigt dumplingsne ned i vandet når det koger.
Lad koge i 25 minutter.
Tag dumplings op, og dræn let på et klæde.

Mens dumplings koger, laves sovs.
Steg løg og bacon, til løget er mørt.
Mix i creme fraichen sammen med peber.
Hvis det er for tykt, kan tyndes med lidt mælk.

fr → en
lille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar