Bliver ofte brugt som små appetizers
eller som det letlandske smorgasbord,
som svarer til vores store kolde bord
Man kan også lave dem større,
og bruge dem som frokost
Må indrømme at dejen er lidt tør,
og overdøver smagen af fyldet,
men det kunne nok blive til noget godt
Karakter: 3.5
Pīrāgi
Ingredienser:
Dej:
250 g mel
½ tsk salt
8 g tørgær
1 tsk sukker
1½ dl mælk
100 g smør
100 g creme fraiche
Fyld:
250 g bacon, fint hakket
½ løg, fint hakket
Salt
Peber
1 æg
Dej:
Mix salt og mel.
Varm ¾ dl mælk op til lunken.
Rør sukker og gær i mælken.
Dæk mælken med plastik.
Lad stå i 10 min.
Smelt smør.
Tilsæt resten af mælken, sørg for det er lunkent.
Mix begge portioner mælk i melet.
Ælt dejen til den er glat og elastisk.
Lad hæve et lunt sted i 1 time.
Fyld:
Steg bacon ved medium varme i 5 minutter.
Tilsæt løg, og steg til løgene er bløde og gyldne.
Smag til med salt og peber.
Lad køle.
Slå dejen sammen.
Tilsæt creme fraiche til dejen, og eventuelt ekstra mel.
Bræk stykker af valnødde størrelse af dejen.
Pres stykkerne flade, til de har 5 cm i diameter.
Placer en tsk bacon på dejen.
Pres kanterne af dejen sammen rundt om fyldet.
Læg de samlede sider ned på en plade.
Pensl med æg.
Bag ved 230 grader i 12-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar