onsdag den 5. februar 2014

Kiribati - Palu Sami

Denne ret bages traditionelt i en ovn under jorden
Da frisk kød er en mangelvare på Kiribati,
er det helt almindeligt at bruge konserves.
Retten bliver en smule våd,
måske kan man bruge lidt mindre kokosmælk?
I forhold til, at kødet lugter af kattemad,
når man åbner dåsen,
smager det endelige resultat faktisk ret godt.
Kan spises med ris,
eller som vi gjorde, med dampede boller,
a la Bao, bare uden fyld.
Karakter: 4

Palu Sami

Ingredienser:
Et bundt taro- eller banan blade
340 g sprængt oksekød på dåse (corned beef)
1½ dl kokos mælk
2 tomater, i skiver
1 løg, i skiver
1 fed hvidløg, presset
1 nip timian


Læg bladene i blød i varmt vand.
Mix oksekød med 1 dl af kokosmælken.
Tilføj hvidløg og timian.
For lille fad med folie - nok til at det kan foldes over og lukkes.
Arranger bladene langs bunden og siden, så de overlapper.
Læg halvdelen af kødet på bladene.
Fordel løg og tomater.
Dæk med resten af kødet.
Hæld 3 spsk kokosmælk over.
Fold bladene sammen over fyldet, luk med tandstikker.
Luk det hele folie.
Bag ved 180 grader i 30 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar