mandag den 2. september 2013

Irak - Quzi


Der bliver lige lidt rigeligt fyld,
men hvor er det dog lækkert.
Rigtig mørt kød, 
og fyld der har trukket god smag fra kødet.
Jeg vil anbefale at spise en god salat til,
da retten eller godt kan blive lidt tung.
Karakter: 4.5
Quzi
Ingredienser:
100 g hakket lam
1 dl ris
1 spsk pinjekerner/mandel splitter
1 tsk salt
1 nip allehånde
¼ tsk kanel
¼ tsk muskat
3½ dl vand
25 ml smør

400 g lammeculotte/cuvette
½ tsk allehånde
½ dl smør
1 tsk salt

Brun det hakkede kød i smør.
Tilsæt ris, salt og krydderier.
Mix godt.
Tilsæt vand.
Lad simre i 25 min.
Tilsæt pinjekerner.

Rens og tør culotten.
Snit en stor lomme midt i kødet.
Gnid lommen med salt og allehånde.
Put fyldet (det hakkede lam og risene) i lommen.
Luk tæt. (Er der ikke plads til alt fyld, kan det serveres ved siden af.)
Pensl med smør.
Put i fad, og sæt i ovnen ved 230 grader.
Vend efter 10 min.
Efter 10 min mere skrues ned til 160 grader.
Lad lammet bage i 2-3 timer.
Tjek jævnligt, og hæld safter fra bunden af fadet over lammet.
Vend gerne lammet hvis nødvendigt.

Server med yoghurt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar